21 Eylül, 2019

MAHZUNİ ŞERİF: ARTIK HER YERDE BİRLİKTE ÇALIP SÖYLEYECEĞİZ


Sahne ve plak dünyasında bir çok sanatçı birbirinin gözünü oymaya çalışırken, günümüzün en sevilen deyişlerinde imzası olan iki “aşık” tek el, tek yürek halinde bir araya geldi. Aşık Mahzuni Şerif ile Muhlis Akarsu, bundan böyle birlikte çalıp, birlikte söyleyecekler. Hem sahnede hem de plaklarda, kasetlerde… Yıllar önce çiçeği burnunda aşıklar olarak topluma karıştıkları, toplum yaşayışımızı sazlarına ve seslerine sermaye ettikleri günden bu yana iki dost olarak çalışmalarını sürdüren aşıklardan Mahzuni Şerif, günümüzün sevilen deyişi “Dom Dom Kurşunu” ile Kelebek Gazetesi tarafından düzenlenene geleneksel “Altın Kelebek” anketinde yılın sanatçısı seçildi. Muhlis Akarsu ise geçtiğimiz yıl yılın türküsü olan “Dağlar Seni Delik Delik Delerim” ile yılın derleyicisi olmuş, yine bir çok deyişi, özellikle de “Gör Beni” dillerde dolaşmıştı.

Aslında ikisi de tek başlarına çalıp söylerken de geniş bir dinleyici kitlesi bulan aşıklardan. Mahzuni Şerif: “Artık her yerde birlikte çalıp söyleyeceğiz. Muhlis Akarsu ile benim söz ve ezgisel farklılıklarımız birbirini tamamlayacak ve biz günümüz aşıkları içinde en güzel dayanışmayı göstereceğiz. Arkadaşlarımıza örnek olacağız.” diyor. Muhlis Akarsu ise artık sık sık dinleyici karşısına çıkacağını, bir turne düzenleyeceklerini, il il dolaşıp, halkın ayağına gideceklerini söylüyor.


İki aşık önümüzdeki günlerde stüdyoya girip, bir kaset dolduracak. Bilindiği gibi Akarsu da Şerif de bugüne değin çok sayıda plak ve kaset doldurmuşlar, bu plaklar ve kasetler birçok sanatçının hayal bile edemeyeceği düzeyde bir satış grafiği çizmişti.


1985 yılı Gong Dergisi 9. Sayısından

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YAZI ARŞİV